Historia

Vuonna 1762 John Jennings, joka oli tuolloin yksi Ruotsin vaikutusvaltaisimmista miehistä, tuli Västerbottenin maakuntaan. Hän rakensi masuunin ja takomon Ledu-joen suulle, noin viisi kilometriä länteen tämän päivän Nordmalingista. Hän antoi paikalle nimeksi Olofsfors.

Olofsforsin historia

Vuonna 1762 John Jennings, joka oli tuolloin yksi Ruotsin vaikutusvaltaisimmista miehistä, tuli Västerbottenin maakuntaan. Hän rakensi masuunin ja takomon Ledu-joen suulle, noin viisi kilometriä länteen tämän päivän Nordmalingista. Hän antoi paikalle nimeksi Olofsfors. Raudan tuotanto vaati valtavan määrän hiiltä, ja siellä oli metsää sekä kolme jokea, jotka tuottivat vesivoimaa vasaroita ja palkeita varten. Se oli myös lähellä purjealusten ankkurointipaikkaa. Näin sai alkunsa Olofsfors AB, joka on yksi Ruotsin vanhimmista yrityksistä.

olofsfors-bruk

Nordmalingin paikallisyhteisö on viiden sukupolven ajan yhdistänyt Wikströmin nimen teolliseen toimintaan ja työmahdollisuuksiin. Olofsforsin nykyisten omistajien Anders Wikströmin isoisän isoisä oli Pehr Wikstrom, josta tuli vuonna 1874 Olofsforsin tehtaan osaomistaja. Yritys on ollut erittäin tärkeä kunnan kehitykselle. "Tehdas" on ollut työn paikka jo usean sukupolven ajan. Olofsforsiin rakennettiin koulu yksitoista vuotta ennen julkisen peruskoulun käyttöönottoa Ruotsissa.

Olofsfors-tuotteiden aito käsityötaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Kun teollistuminen sai vauhtia Ruotsissa 1800-luvulla, Olofsfors siirtyi pienimuotoisesta ruukkitoiminnasta teolliseen taontaan, jonka päätuotteena olivat vaununpyörät. 1900-luvun alussa ketjuista tuli yrityksen menestystuote. Ulkomaailman olosuhteet muuttuivat 1900-luvun puolivälissä, kun metsätaloutta koneistettiin ja puutavaraa alettiin kuljettaa kuorma-autoilla. Olofsfors mukautui tähän kehitykseen ja vaihtoi ketjuista metsätraktorien teloihin, nimittäin nykyään laajalti tunnettuihin ECO-Tracks-teloihin. Olofsfors alkoi 1970-luvulla kehittää myös leikkuu- ja kulutusteriä, jotka ovat edelleen vahvoja tuotteita SharqEdges- ja Bruxite-tuotemerkeillä.

olofsfors-historia-1

Kasvu ei ole koskaan hidastunut. Kehitys ja usko tulevaisuuteen ovat tulleet osaksi tehdasta ja Olofsfors-tuotteet ovat useaan otteeseen tasoittaneet tietä pienille vallankumouksille eri toimialoilla. 1980-luvulla yritys jätti ladon ja tehdasympäristön, jotka lahjoitettiin Nordmalingin kunnalle, ja muutti uusiin tiloihin tuotannon lisäämiseksi. 1990-luvulla konserni kymmenkertaistui investoituaan strategisesti tuotantoon, markkinointiin, kehitykseen ja yritysostoihin. Olofsforsilla oli jo myyntiyrityksiä Suomessa, mutta nyt investoitiin myös Norjaan ja Kanadaan. Vuosituhannen vaihteesta lähtien Olofsfors on lähes kolminkertaistanut liikevaihtonsa, investoinut 150 miljoonaa Ruotsin kruunua ja automatisoinut tuotantoaan.

Olofsfors on nykyään kansainvälisesti menestynyt vientiyritys, jolla on laaja tuotevalikoima ja useita vahvoja ja johtavia brändejä. Vuodesta 1973 lähtien yhtiö on kasvanut 11 työntekijästä 165 työntekijään ja kasvattanut liikevaihtoaan 2 miljoonasta kruunusta 450 miljoonaan kruunuun.

Yhtiön menestys on tulosta pitkäaikaisesta omistuksesta, jatkuvasti uudistuneesta liiketoiminnasta ja kyvystä mukauttaa tuotteita muuttuviin markkinatarpeisiin. Syvällä tietämyksellä ja laajalla asiantuntemuksella tehdään strategisia investointeja, jotka perustuvat kestävän kehityksen sosiaalisiin, ympäristöllisiin ja taloudellisiin näkökohtiin. Olofsforsin juhliessa 250-vuotista taivaltaan yrityksellä on edelleen sekä tuotekehitystä että tuotantoa paikassa, josta kaikki alkoi. Nykyään Olofsfors takoo kirkkaita ideoita pysyen silti lähellä historiallista perintöään. Ja olemme valmiita jatkamaan vielä ainakin toiset 250 vuotta.

Olofsfors AB - Pääkonttori

Puhelin: +46 (0) 930-396 00
Sähköposti: info@olofsfors.se
Osoite: Olofsfors AB - Pääkonttori
Olofsfors 11
SE-914 91 Nordmaling, SE

Kartta

Etsitkö yhteyshenkilöä?